Het Mooie Kinderboekenfestival Amsterdam 2021

De tournee van het Mooie Kinderboekenfestival strijkt op zondag 30 mei 2021 neer in de Amsterdamse Tolhuistuin. Voor de vierde keer brengen we hier kinderboeken tot leven in de zalen, gangen, foyers en tuin. 

Natuurlijk kun je ook schrijvers en tekenaars ontmoeten of lekker wegzakken in een kussen terwijl je voorgelezen wordt.

Aanwezige kinderboekenmakers zijn (o.v.b.) Mylo Freeman, Yvonne Jagtenberg, Martijn van der Linden, Rick de Haas, Sanne te Loo, Annejan Mieras, Martine Letterie, Linda Dielemans, Maranke Rinck en Simon van der Geest. 

Onderaan deze pagina vind je alle praktische informatie over het festival.

 

Praktische info

Wanneer

Zondag 30 mei 2021 

Hoe laat

11.00 – 17.00 uur (deuren open om 11 uur)

Waar

Het Mooie Kinderboekenfestival vindt plaats in de zalen en tuin van de Tolhuistuin, IJpromenade 2 te Amsterdam.

Met het openbaar vervoer

De Tolhuistuin ligt recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Bij de uitgang aan de Noordzijde neem je de gratis pont ‘Buiksloterwegveer’ om het IJ over te steken.

Pont

Vanaf Amsterdam CS gaat iedere 5 minuten een gratis pont naar de overkant van het IJ (Buiksloterweg, reisduur 3 minuten). De pont vaart dag en nacht, 24 uur per dag.

Bus

Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Op zondag rijdt bus 38 om het half uur.

Met de auto

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage van de A’DAM Toren (Overhoeksplein 3, 1031KS Amsterdam). Vanaf hier is het ongeveer 150m lopen naar de hoofdingang van de Tolhuistuin.

Neem op de rijksweg A10 stadsroute S118 gevolgd door de Klaprozenweg, Ridderspoorweg en Asterweg richting de A’DAM Toren (zie Google Maps). Volg de borden richting de A’DAM Toren. Hierna kom je uit bij de Noordkant van de A’DAM Toren en kun je in de ondergrondse parkeerplaats parkeren.

Ingang festival

Het hoofdgebouw van de Tolhuistuin zie je direct na het aanmeren van de pont linksvoor liggen. Vanaf de pont zie je links van de de grote trap de entree van het festival.

 Eten en drinken

Kinderen kunnen voor €1,00 een beker kopen en hier de hele dag gratis limonade mee tappen. Voor de volwassenen is er een bar geopend bij de Paradiso Noordzaal en buiten in het Tuinhuis. Natuurlijk is er ook volop lekker eten te krijgen in de tuin en is restaurant THT de hele dag geopend.

Minder validen

De zalen en tuin bevinden zich op verschillende verdiepingen, maar er is een lift aanwezig in het gebouw.

Garderobe en kluisjes

Er is een onbewaakte garderobe die zich meteen na de hoofdingang begeeft. Waardevolle spullen kunnen worden bewaard in kluisjes (inworp €0,50)

Kaartverkoop

Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus gaat het Mooie Kinderboekenfestival 2020 niet door. Heb je al een kaartje gekocht? Deze blijft geldig voor het festival in 2021. Je ontvangt hierover vanzelf bericht van Paradiso.