Anansi – Een koekje van eigen deeg

Iven Cudogham

Leeftijd: 4+Uitgever: Gottmer

Dit boek is het derde deel in de serie prentenboeken over de slimme en ondeugende spin Anansi. De prentenboeken zijn gebaseerd op de klassieke verhalen uit West-Afrika, Suriname en de Caraïben, die inmiddels over de hele wereld bekend zijn. In dit deel probeert Anansi weer een slim plannetje te bedenken. Maar ondanks zijn sluwe ideetjes pakken zijn plannen niet áltijd uit zoals hij wil.

Anansi is aan het oogsten in zijn tuintje, zijn kostgrondje. Hij vindt het werk veel te zwaar en daarom probeert hij Schildpad en Otter voor zijn karretje te spannen. Hij lokt ze met een heerlijke maaltijd in het vooruitzicht. Tegen verse zoete aardappelen en sappige kousenband zeggen zijn vrienden geen nee. Maar al snel komen ze erachter dat hij een gemene streek met ze uithaalt. Dan besluiten de vrienden om Anansi zélf eens een lesje te leren.

Wat hebben de makers van dit boek dit cultureel erfgoed verfrissend vormgegeven! De wereld van Anansi de spin is vrolijk, kleurrijk en vol avonturen. De tropische kleuren, geuren en gerechten spatten van de pagina’s af. Op het festival gaan we samen met schrijver Iven Cudogham zorgen voor een onvergetelijke Anansi experience voor groot en klein!

Op Het Mooie Kinderboekenfestival

….treed je binnen in de wereld van Anansi. Hoeveel spinnen tel jij? Iven Cudogham vertelt op zijn geheel eigen wijze over de avonturen van Anansi, terwijl Coleta hem muzikaal begeleidt. Ook maken we met z’n allen een spin-drum: een instrument dat er uit ziet als een spinnetje maar waar je heerlijke muziek mee kunt maken!