Don en sjon brengen geluk

Catharina Valckx

Leeftijd: 4+Uitgever: Querido

Don en Sjon zijn vrienden. Don is een kleine zwarte verenbol met een rode snavel en een witte hoed. Sjon is een slungelige witte eend met een zwarte hoed. Ze wonen samen in een huisje aan het meer. In zes korte stripachtige verhaaltjes voor beginnende lezers beleven ze fijne avonturen, vlakbij huis. Zo gaan ze op bezoek bij hun jarige vriendin, de uil Ursula. Als cadeau nemen ze een hoefijzer mee, want hoefijzers brengen geluk. Toch? Helemaal goed gaat dat niet, maar toch is Ursula blij dat ze er zijn. Don en Sjon zien niet zo snel problemen en hebben plezier in kleine dingen. Gelukkig maar!

De sprankelende verhaaltjes zijn perfect voor kinderen die net leren lezen: de zinnen zijn lekker kort en er staan geen al te moeilijke woorden in. Maar Don en Sjon brengen geluk is ook ideaal om uit voor te lezen voor kinderen vanaf 4 jaar. Op elke bladzijde staat een mooie illustratie in rustige, zachte kleuren waar de nog-net-niet lezers van kunnen meegenieten. Als volwassene kan je heerlijk gniffelen om de kleine haast droogkomische verhalen. Catharina Valckx gebruikt precies genoeg woorden of beelden om de grappige verhaaltjes over Don, Sjon en hun vrienden te vertellen. Don en Sjon brengen niet alleen geluk, maar ook geweldig veel (voor)leesplezier!

Op Het Mooie Kinderboekenfestival

…. leest Catharina Valckx de grappigste avonturen van Don en Sjon voor, terwijl mimespeler René Wielings afwisselend Don en Sjon uitbeeldt. Daarna is het de beurt aan het publiek! Kunnen de kinderen een plank nadoen, of een bloem of een vlinder? Deze hilarische mime workshop brengt de absurdistische wereld van Don en Sjon tot leven.

NB: in Amsterdam wordt Catharina Valckx vervangen door actrice Narhea Goossens.