Een zee van liefde

Pieter Gaudesaboos

Leeftijd: 4+Uitgever: Lannoo

In Een zee van liefde is Pinguïn onderweg naar het huis van zijn vriend Beer. Hij zeult een koffer, een lantaarn en een groot geheim met zich mee. Zo groot, dat hij het liefst meteen terug naar huis wil. Omdat hij weet dat alles gaat veranderen, zodra Beer zijn geheim weet. Toch trekt hij de stoute schoenen aan, belt aan en bekent beer dat hij verliefd op hem is. Waarop Beer in lachen uitbarst. Want ze verschillen toch veel te veel van elkaar? In plaats van af te druipen, besluit Pinguïn een tijdje bij Beer te blijven, om te kijken of zijn verliefdheid misschien vanzelf overgaat, of dat Beer wellicht hetzelfde tintelende gevoel van binnen gaat krijgen…

Zoals Edward van de Vendel schreef: ‘Dit boek is één groot gloeiend bewijs van liefde.’ Wij kennen weinig andere kinderboeken waarin liefde en verliefdheid zo beeldend, warm én eenvoudig uitgelegd worden, zonder dat het zoetsappig wordt.

Op Het Mooie Kinderboekenfestival

….vertelt acteur Loek van den Wijngaard het verhaal van Beer en Pinguïn en hun zomerse vakantieliefde. Ondertussen laat hij hun foto’s zien op een ouderwetse diaprojector. Na afloop krijg je een doe-het-zelf schelpenketting mee, om aan degene te geven die jij het allerliefste vindt.