Het gelukkige eiland

Marit Törnqvist

Leeftijd: 6+Uitgever: Uitgeverij Querido

Op een vlot gebouwd van wrakhout vaart een meisje. Ze is op weg naar de horizon. Maar die is verder dan ze had gedacht. Op een dag ziet ze midden in de zee een pijlvormig bord staan met de tekst: het gelukkige eiland. Nu weet ze waar ze heen moet gaan. Maar wat als ze ontdekt dat er oneindig veel eilanden zijn? En wat als alle eilandbewoners haar zeggen dat juist hún eiland het gelukkige is?

Waarom Hans en Monique dit boek hebben uitgekozen:

De illustraties zijn kunstwerken op zich. Marit heeft weinig woorden nodig om de hoopvolle zoektocht van een meisje te laten zien. Een zoektocht naar liefde, geluk en haar eigen stem.

Ben je op 27 mei met je eiland op de foto gegaan? Bekijk je foto op de facebookpagina van Het Mooie Kinderboekenfestival.

Activiteiten op het festival

5. Tover jezelf naar het gelukkige eiland

Leeftijd: Alle leeftijden

In 'Het gelukkige eiland' gaat een meisje op zoek naar haar gelukkige eiland. Ze komt langs eilanden vol konijnen, acrobaten, paalzitters…. Op welk eiland zou jij het gelukkigst zijn? Kies een eiland uit het boek uit en laat jezelf vastleggen op het eiland in de greenscreen fotobooth!

5. Teken je eigen gelukkige eiland

Leeftijd: Alle leeftijden

In 'Het gelukkige eiland' gaat een meisje op zoek naar haar gelukkige eiland. Hoe zit jouw gelukkige eiland er uit? Ontwerp je eigen eiland samen met Marit Törnqvist, en laat je fotograferen op je eigen eiland! Om 14.00 en 15.00 uur leest Marit voor.