Jubelientje en de hoed van Oma Blootje

Hans Hagen & Philip Hopman

Oma wordt 66, en dat viert ze. Zes partijtjes – zes keer naar een museum met Jubelientje en Dirk-Jan. Ze zoeken een onzichtbare ridder in het Muiderslot. Ze meten het skelet van een dinosaurus in het Museon. Ze staan in het Spoorwegmuseum onder een locomotief die zo sterk is als duizend paarden… En Jubelientje en Dirk-Jan bouwen zelf Het Wat Heb Je Op Je Hoofd Museum. Ze verzamelen hoeden, helmen, haren… zelfs een hertengewei. Jubelientje stuurt een brief aan de koningin, en ze krijgt nog antwoord ook. Echt waar!

Waarom Edward dit boek heeft uitgekozen:

“Schrijver Hans Hagen vertelt helder, maar het leuke is dat hij soms net zo springerig met de verhaallijn om durft te gaan als een kind zou doen: omweggetjes naar woordspelletjes, naar korte inkijkjes in het verleden, naar grapjes. De tekeningen zijn ook fantastisch.”

Activiteit op het festival

Bezoek het WHJOJH-museum

Leeftijd: Alle leeftijden

Kom naar het Wat Heb Je Op Je Hoofd Museum in het tuinhuis, waar je tientallen verschillende hoeden, pruiken, helmen en andere hoofddeksels kunt bewonderen. Je mag alles passen, en natuurlijk kun je ook je eigen hoedje maken.