Konijnentango

Daan Remmerts de Vries & Ingrid & Dieter Schubert

Leeftijd: 4+Uitgever: Hoogland & Van Klaveren

Twee konijnen vinden elkaar aan de oever van een meer. Maar waar twee personages elkaar ontmoeten zijn er ook twee verschillende verhalen te vertellen. En dat is precies wat er in het spiegelende water van dit woordloze omkeerboek gebeurt.

Dit prachtige boek van Ingrid en Dieter Schubert, naar een idee van Daan Remmerts de Vries, is letterlijk en figuurlijk van twee kanten te bekijken. Iedere keer dat je het omdraait ontdek je weer nieuwe dingen, en iedere keer opnieuw is dat een bijzondere ervaring.

Dit boek leent zich voor twee leuke spiegelopdrachten. Heb je weleens geprobeerd om te spiegeltekenen? Spiegeltekenen houdt in dat je een tekening maakt, of binnen een lijn moet blijven terwijl je alleen maar in de spiegel mag kijken. Je mag dus niet op je blaadje kijken of je de goede kant uit gaat. Ook eens proberen? (Het is moeilijker dan je denkt..)

Ingrid en Dieter Schubert hebben drie konijnen getekend om hiervoor te gebruiken, die je hier kunt downloaden. Zet een spiegel boven je blaadje, en probeer de lijn van het konijn te volgen.

Of speel samen elkaars spiegelbeeld door tegenover elkaar te gaan staan. Iemand beweegt, en iemand is de spiegel; beweeg je armen, beweeg je benen, ga door je knieën en kijk of jouw “spiegelbeeld” je volgt. Draai daarna de rollen om! Helemaal leuk als je er een lekker tangomuziekje bij aan zet.