Lampje

Annet Schaap

Leeftijd: 8+Uitgever: Uitgeverij Querido

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Waarom Hans en Monique dit boek hebben uitgekozen:

Lampje steekt elke avond het licht van de vuurtoren aan. Maar op een stormachtige avond zijn de lucifers op en gaat alles mis. Een droom van een verhaal om in een adem uit te lezen.

Activiteit op het festival

3. Laat je betoveren door Lampje

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Stap in de waterstudio en laat je betoveren door het verhaal over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter. Tijdens het luisteren naar schrijfster Annet kun je wegdromen bij de accordeonklanten van Fredrike, en speuren naar de vuurtoren die aan de andere kant van het water staat.

Tussen de voorstellingen door kun je letters van lucifers maken op een overheadprojector, en met een verrekijker zoeken naar de vuurtoren. En als je goed oplet, zie je misschien de geheimzinnige jongen met de vissenstaart voorbij komen...