Onder de golven

Linda Dielemans & Djenné Fila

Leeftijd: 7+Uitgever: Fontaine

Als je aan de Noordzee denkt, denk je aan zand en golven. Aan water, schelpen, duinen en meeuwen. Het is bijna niet voor te stellen, maar vroeger woonden er mensen daar waar nu de Noordzee ligt. In Onder de golven duik je in dit stuk geschiedenis dat nu onder water ligt. Linda Dielemans neemt je mee naar Doggerland: een land vol heuvels en rivieren waar mensen, mammoeten en reuzenherten liepen, waar ijskappen aangroeiden en weer wegsmolten. Zo kom je alles te weten over ijswoestijnen, reusachtige watervallen, kolkende rivieren en verwoestende vloedgolven. Deze informatie wordt afgewisseld met spannende fictieverhalen over de voormalige Noordzee bewoners. Het boek is een fijne en meeslepende combinatie van feit en fictie. En in het laatste hoofdstuk krijg je tips om zelf op onderzoek uit te gaan: de kust van Nederland ligt namelijk vol met kleine en grote voorwerpen die afkomstig zijn van de zeebodem.

De illustraties van Djenné Fila maken het verhaal helemaal af. Ze heeft een stijl die geweldig aansluit bij het verhaal van Dielemans én de illustraties verschaffen nog eens extra informatie. Zo zijn er veel gebruiksvoorwerpen te zien en is er per hoofdstuk een kaart van Doggerland van de betreffende periode te zien.

Op Het Mooie Kinderboekenfestival

…nemen Linda Dielemans en Djenné Fila je mee naar Doggerland. In een prehistostorische setting word je meegesleept in de ijstijden en ontdek je dingen over ons land die je nooit hebt geweten. Ook mag je zelf aan de slag met prehistorische verftechnieken, als je tenminste niet bang bent om een beetje vies te worden.