Tim de kleine boswachter

Jan Paul Schutten, Tim Hogenbosch & Emanuel Wiemans

Leeftijd: 4+Uitgever: Volt

Tim is gek op de bossen. Als het even kan klimt hij in bomen, springt hij in plassen en bouwt hij hutten. Dat is niet zo gek, want zijn vader is boswachter. Tim weet zoveel over de natuur, dat hij op een dag zelf een échte boswachter mag worden. In zijn elektrische skelter beleeft hij de leukste avonturen. Hij redt dieren, houdt het bos schoon en helpt mensen in gevaarlijke situaties. En hij maakt vrienden met een grappig meisje en een heel lief kauwtje…

De wereld van Tim is knus en warm, qua sfeer doet het boek soms een beetje denken aan Astrid Lindgrens Kinderen van Bolderburen. Het verhaal is grappig en zit vol onverwachte wendingen. Het kan niet anders dan dat ieder kind na het lezen van dit boek hulpboswachter wil worden. Of in ieder geval samen met Tim op avontuur wil én bij zijn fantastische ouders in zijn knusse huis wil logeren. (Wij wel in ieder geval!)

Op Het Mooie Kinderboekenfestival

….vertellen Jan Paul Schutten en boswachter Tim Hogenbosch je alles over de avonturen van Tim. Heeft boswachter Tim alles echt zelf meegemaakt, of heeft Jan Paul er van alles bij verzonnen? Daarna gaan we een heus boswachterparcours doen, om te kijken of jij hulpboswachter kan worden! Kan jij dierengeluiden herkennen in het donker? Durf jij te voelen welke insecten er in het donkere bos wonen? En weet jij welke planten je wel en niet kunt eten?

NB: in Amsterdam wordt Tim Hogenbosch vervangen door Bart van der Valk