Wie achter deze deur verdwaalt

Rindert Kromhout, Tonke Dragt & Linde Faas

Leeftijd: 7+Uitgever: Leopold

Wie achter deze deur verdwijnt vertelt het verhaal over de verlegen Laurenzo. Hij zit sinds kort in een klas voor ‘lastige’ kinderen. Meester Tom Wit krijgt de klas eigenlijk alleen maar stil door voor te lezen. Het liefst leest hij voor uit het werk van zijn favoriete schrijfster Lavinia Morgenster. Op een dag mag Laurenzo samen met een klasgenootje op bezoek bij de beroemde schrijfster komen. In haar huis ontdekt hij een deur die op slot zit. Volgens Lavinia Morgenster wachten achter die deur onbekende landen, die je alleen kunt betreden met een visum dat goedgekeurd moet worden door de ambassadeur. Laurenzo’s klas twijfelt: wie is die geheimzinnige ambassadeur? Wat wacht er achter die deur? Er is maar één manier om daarachter te komen…

Wie achter deze deur verdwaalt is een ode aan raadsels en verhalen, dat bovendien weergaloos laat zien dat een boek je kan brengen waar je maar wilt. De prachtige illustraties van Linde Faas maken het boek compleet: ze weten precies de sfeer te verbeelden die dit boek oproept.

Op Het Mooie Kinderboekenfestival

…..mag je zelf verdwalen achter de blauwe deur uit dit raadselachtige boek. Acteur Harun Balci neemt je mee naar de wereld die Rindert Kromhout samen met Tonke Dragt geschapen heeft en stelt je verbeeldingsvermogen op de proef. Lukt het jou om samen met de rest van je groep de geheimen uit de werkkamer van Lavinia Morgenster te ontrafelen?