Het Mooie Kinderboekenfestival brengt boeken tot leven!

Op zondag 21 mei 2017 vond de eerste editie van het leukste Kinderboekenfestival van Nederland plaats. 

Programma 2017

Foto's

De eerste editie van het Mooie Kinderboekenfestival op zondag 21 mei was een groot succes!

Klik hier voor de foto’s

 

Festivalboeken

Op het Mooie Kinderboekenfestival 2017 kwamen deze mooie boeken tot leven. De selectie is samengesteld door gastcurator Edward van de Vendel. Bekijk per boek waarom hij dit Mooie Kinderboek heeft gekozen en hoe dit boek op het festival tot leven werd gebracht.

 

Blokkenschema

 

 

Plattegrond

Praktische info

Wanneer

Zondag 21 mei 2017

Hoe laat

11.00 – 17.00 uur (deuren open om 11 uur)

Waar

Het Mooie Kinderboekenfestival vindt plaats in de zalen en tuin van de Tolhuistuin, IJpromenade 2 te Amsterdam.

Met het openbaar vervoer

De Tolhuistuin ligt recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Bij de uitgang aan de Noordzijde neem je de gratis pont ‘Buiksloterwegveer’ om het IJ over te steken.

Pont

Vanaf Amsterdam CS gaat iedere 5 minuten een gratis pont naar de overkant van het IJ (Buiksloterweg, reisduur 3 minuten). De pont vaart dag en nacht, 24 uur per dag.

Bus

Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Op zondag rijdt bus 38 om het half uur.

Met de auto

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage van de A’DAM Toren (Overhoeksplein 3, 1031KS Amsterdam). Vanaf hier is het ongeveer 150m lopen naar de hoofdingang van de Tolhuistuin.

Neem op de rijksweg A10 stadsroute S118 gevolgd door de Klaprozenweg, Ridderspoorweg en Asterweg richting de A’DAM Toren (zie Google Maps). Volg de borden richting de A’DAM Toren. Hierna kom je uit bij de Noordkant van de A’DAM Toren en kun je in de ondergrondse parkeerplaats parkeren.

Ingang festival

Het hoofdgebouw van de Tolhuistuin zie je direct na het aanmeren van de pont linksvoor liggen. Vanaf de pont zie je links van de de grote trap de entree van het festival.

 Eten en drinken

Kinderen kunnen voor €1,00 een beker kopen en hier de hele dag gratis limonade mee tappen. Voor de volwassenen is er een bar geopend bij de Paradiso Noordzaal en buiten in het Tuinhuis. Natuurlijk is er ook eten te krijgen.

Minder validen

De zalen en tuin bevinden zich op verschillende verdiepingen, maar er is een lift aanwezig in het gebouw. Er is een buggy parkeerplaats aanwezig om kinderwagens tijdelijk te stallen.

Plattegrond

Klik hier voor de plattegrond van het festival.

Garderobe en kluisjes

Er is een onbewaakte garderobe die zich meteen na de hoofdingang begeeft. Waardevolle spullen kunnen worden bewaard in kluisjes (inworp €0,50)

Kaartverkoop

Kaartjes voor het festival kosten €7,50 in de voorverkoop. Op de dag zelf zijn kaartjes verkrijgbaar aan de deur (vol=vol). 

Korting

Er is een speciaal tarief voor Stadspashouders, bezitters van een huisvuilpas Amsterdam Noord en gezinnen van de Voorleesexpress.

Over het festival

Wat

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Het Mooie Kinderboekenfestival brengt achttien van deze mooie boeken tot leven. Met een levendig programma geleid door auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers is er voor kinderen genoeg te beleven, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet. De achttien boeken die centraal staan op het festival worden gekozen door een jaarlijks wisselende curator. De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Tolhuistuin, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de festivalorganisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen.

Voor wie

Het Mooie Kinderboekenfestival is voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, en hun ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, ooms en tantes.

Door wie

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes. Deze stichting is opgericht in maart 2016 en heeft als doelstelling de rijkdom van de Nederlandstalige jeugdliteratuur onder de aandacht te brengen bij ouders en kinderen. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Lisa Boersen (kinderboekenschrijver en creatief producent bij Paradiso en de Tolhuistuin), Cathy Spierenburg (adviseur kindermedia en oprichter van My Book Buddy) en Mattijn Boerkamp (producent in de culturele sector). De dagelijkse leiding van de stichting en uitvoering van het festival is in handen van Carlijn van Ravenstein en Maartje Bolt.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd in coproductie met Paradiso en werd in 2017 mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSBfonds, Prins Bernard Cultuurfonds en de Fiep Westendorp Foundation. Het festivalbeeld werd ontworpen door illustrator Martijn van der Linden.

Contact

Postadres

Stichting Kleine Lettertjes
Visseringstraat 5 III
1051 KG Amsterdam

Vragen en informatie

info@kleinelettertjes.com

Social Media

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!