Het Mooie Kinderboekenfestival brengt boeken tot leven!

Het Mooie Kinderboekenfestival breidt uit en strijkt in 2019 neer in drie steden: Amsterdam (26 mei), Den Bosch (16 juni) en Hoogeveen (23 juni).
Binnenkort lees je hier alles over het programma!  

Programma 2018

Foto's

De tweede editie van het Mooie Kinderboekenfestival op zondag 27 mei 2018 was een groot succes!

Klik hier voor de foto’s

 

Festivalboeken

Op het Mooie Kinderboekenfestival 2018 komen deze achttien mooie boeken tot leven. De selectie is samengesteld door gastcuratoren Hans en Monique Hagen. Bekijk per boek waarom zij dit Mooie Kinderboek hebben gekozen.

 

Blokkenschema

Plattegrond

Praktische info

Wanneer

Zondag 27 mei 2018 – UITVERKOCHT

Hoe laat

11.00 – 17.00 uur (deuren open om 11 uur)

Waar

Het Mooie Kinderboekenfestival vindt plaats in de zalen en tuin van de Tolhuistuin, IJpromenade 2 te Amsterdam.

Met het openbaar vervoer

De Tolhuistuin ligt recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Bij de uitgang aan de Noordzijde neem je de gratis pont ‘Buiksloterwegveer’ om het IJ over te steken.

Pont

Vanaf Amsterdam CS gaat iedere 5 minuten een gratis pont naar de overkant van het IJ (Buiksloterweg, reisduur 3 minuten). De pont vaart dag en nacht, 24 uur per dag.

Bus

Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Op zondag rijdt bus 38 om het half uur.

Met de auto

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage van de A’DAM Toren (Overhoeksplein 3, 1031KS Amsterdam). Vanaf hier is het ongeveer 150m lopen naar de hoofdingang van de Tolhuistuin.

Neem op de rijksweg A10 stadsroute S118 gevolgd door de Klaprozenweg, Ridderspoorweg en Asterweg richting de A’DAM Toren (zie Google Maps). Volg de borden richting de A’DAM Toren. Hierna kom je uit bij de Noordkant van de A’DAM Toren en kun je in de ondergrondse parkeerplaats parkeren.

Ingang festival

Het hoofdgebouw van de Tolhuistuin zie je direct na het aanmeren van de pont linksvoor liggen. Vanaf de pont zie je links van de de grote trap de entree van het festival.

 Eten en drinken

Kinderen kunnen voor €1,00 een beker kopen en hier de hele dag gratis limonade mee tappen. Voor de volwassenen is er een bar geopend bij de Paradiso Noordzaal en buiten in het Tuinhuis. Natuurlijk is er ook volop lekker eten te krijgen in de tuin en is restaurant THT de hele dag geopend.

Minder validen

De zalen en tuin bevinden zich op verschillende verdiepingen, maar er is een lift aanwezig in het gebouw. Er is een buggy parkeerplaats aanwezig om kinderwagens tijdelijk te stallen.

Plattegrond

Klik hier voor de plattegrond van het festival.

Garderobe en kluisjes

Er is een onbewaakte garderobe die zich meteen na de hoofdingang begeeft. Waardevolle spullen kunnen worden bewaard in kluisjes (inworp €0,50)

Kaartverkoop

Kaartjes voor het festival kosten €7,50 in de voorverkoop (excl. servicekosten). Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen, maar weet dat het programma bedoeld is voor kinderen vanaf 4 jaar.

LET OP: het festival is uitverkocht! Er zijn geen kaarten meer aan de deur verkrijgbaar. 

Korting

Er is een speciaal tarief voor Stadspashouders, bezitters van een huisvuilpas Amsterdam Noord en gezinnen van de Voorleesexpress.

Over het festival

Wat

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Het Mooie Kinderboekenfestival brengt achttien van deze mooie boeken tot leven. Met een levendig programma geleid door auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers is er voor kinderen genoeg te beleven, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet. De achttien boeken die centraal staan op het festival worden gekozen door een jaarlijks wisselende curator. De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Tolhuistuin, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de festivalorganisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen.

Voor wie

Het Mooie Kinderboekenfestival is voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, en hun ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, ooms en tantes. 

Editie 2017

Op zondag 21 mei 2017 vond de eerste editie van het Mooie Kinderboekenfestival plaats.

Bekijk hier het programma en de foto’s van 2017

Door wie

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes. Deze stichting is opgericht in maart 2016 en heeft als doelstelling de rijkdom van de Nederlandstalige jeugdliteratuur onder de aandacht te brengen bij ouders en kinderen. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Lisa Boersen (kinderboekenschrijver en creatief producent bij Paradiso en de Tolhuistuin), Cathy Spierenburg (adviseur kindermedia en oprichter van My Book Buddy) en Mattijn Boerkamp (producent in de culturele sector). De dagelijkse leiding van de stichting en uitvoering van het festival is in handen van Carlijn van Ravenstein en Maartje Bolt.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd in coproductie met Paradiso en wordt in 2018 mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord, het VSBfonds, Prins Bernard Cultuurfonds en de Fiep Westendorp Foundation. Het festivalbeeld werd ontworpen door illustrator Fleur van der Weel.

Contact

Postadres

Stichting Kleine Lettertjes
Visseringstraat 5 III
1051 KG Amsterdam

Vragen en informatie

info@kleinelettertjes.com

Social Media

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!