Het Mooie Kinderboekenfestival Amsterdam

De tournee van het Mooie Kinderboekenfestival strijkt op zondag 4 juli neer in de Amsterdamse Tolhuistuin. Voor de vierde keer brengen we hier kinderboeken tot leven in de zalen, gangen, foyers en tuin. 

Natuurlijk kun je ook schrijvers en tekenaars ontmoeten. Kinderboekenmakers die aanwezig zijn in Amsterdam zijn Mylo Freeman, Rick de Haas, Yvonne Jagtenberg, Koos Meinderts, Martine Letterie, Sanne te Loo en Annejan Mieras.

 

Onderaan deze pagina vind je alle praktische informatie over het festival.

In het kort:

Zondag 4 juli 2021
Open: 10.00 – 18.00 uur
Locatie: De Tolhuistuin

Vanwege de coronamaatregelen ziet het festival er wat anders uit dan je gewend bent. Je koopt een kaartje voor een vaste route met tijdslot. Let goed op dat je een kaartje voor de juiste leeftijdscategorie bestelt!

Praktische info

Wanneer

Zondag 4 juli 2021

Hoe laat

10.00 – 18.00 uur (let op: je koopt een kaartje voor een vast tijdslot)

Waar

Het Mooie Kinderboekenfestival vindt plaats in de zalen en tuin van de Tolhuistuin, IJpromenade 2 te Amsterdam.

Met het openbaar vervoer

De Tolhuistuin ligt recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Bij de uitgang aan de Noordzijde neem je de gratis pont ‘Buiksloterwegveer’ om het IJ over te steken.

Pont

Vanaf Amsterdam CS gaat iedere 5 minuten een gratis pont naar de overkant van het IJ (Buiksloterweg, reisduur 3 minuten). De pont vaart dag en nacht, 24 uur per dag.

Bus

Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Op zondag rijdt bus 38 om het half uur.

Met de auto

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage van de A’DAM Toren (Overhoeksplein 3, 1031KS Amsterdam). Vanaf hier is het ongeveer 150m lopen naar de hoofdingang van de Tolhuistuin.

Neem op de rijksweg A10 stadsroute S118 gevolgd door de Klaprozenweg, Ridderspoorweg en Asterweg richting de A’DAM Toren (zie Google Maps). Volg de borden richting de A’DAM Toren. Hierna kom je uit bij de Noordkant van de A’DAM Toren en kun je in de ondergrondse parkeerplaats parkeren.

Ingang festival

Het hoofdgebouw van de Tolhuistuin zie je direct na het aanmeren van de pont linksvoor liggen. Vanaf de pont zie je links van de de grote trap de entree van het festival.

 Eten en drinken

Indien de corona maatregelen dit in juli weer toestaan, zal er tijdens de programmaroute eten en drinken te koop zijn in diverse zalen en buiten in de tuin.

Minder validen

De zalen en tuin bevinden zich op verschillende verdiepingen, maar er is een lift aanwezig in het gebouw.

Garderobe en kluisjes

Er is een onbewaakte garderobe die zich meteen na de hoofdingang begeeft. Waardevolle spullen kunnen worden bewaard in kluisjes (inworp €0,50)

Kaartverkoop

Kaartjes voor het festival kosten €7,50 in de voorverkoop (excl. servicekosten). De kaartverkoop gaat op 15 april van start, via de website van Paradiso.

Vanwege de coronamaatregelen ziet het festival er wat anders uit dan je gewend bent. Je koopt een kaartje voor een vaste route met tijdslot. Let goed op dat je een kaartje voor de juiste leeftijdscategorie bestelt!

Omdat we graag 1,5 meter afstand tussen volwassenen willen garanderen én zoveel mogelijk kinderen willen verwelkomen, mag per kind maximaal één volwassen begeleider mee. Wil je toch graag met twee volwassenen komen, neem dan een vriendje of vriendinnetje mee voor je kind. Sowieso geldt: hoe meer kinderen je mee kunt nemen per volwassene, hoe beter!

Korting

Er is een speciaal tarief voor Stadspashouders.