Het Mooie Kinderboekenfestival Amsterdam 2022

Het Mooie Kinderboekenfestival strijkt op zondag 29 mei 2022 neer in de Amsterdamse Tolhuistuin. Voor de vijfde keer brengen we hier kinderboeken tot leven in de zalen, gangen, foyers en tuin. 

Ben je benieuwd welke boeken dit jaar tot leven komen en wat er allemaal te doen is op het festival? Bekijk dan hier de festivalboeken en lees per boek hoe het op het festival tot leven komt!

Natuurlijk kun je ook schrijvers en tekenaars ontmoeten. In Amsterdam zijn de volgende kinderboekenmakers aanwezig: 

Iven Cudogham, Hasna Elbaamrani, Lisa Boersen, Jan Paul Schutten, Zindzi Zevenbergen, Hedy Tjin, Linda Dielemans, Djenné Fila, Rindert Kromhout, Rian Visser en Raoul Deleo.

Onderaan deze pagina vind je alle praktische informatie over het festival.

In het kort:

Zondag 29 mei 2022
Open: 10.00 – 18.00 uur
Locatie: De Tolhuistuin
Tickets: hier te koop

Praktische info

Wanneer

Zondag 29 mei 2022

Hoe laat

10.00 – 18.00 uur (let op: je koopt een kaartje voor een vast tijdslot)

Waar

Het Mooie Kinderboekenfestival vindt plaats in de zalen en tuin van de Tolhuistuin, IJpromenade 2 te Amsterdam.

Met het openbaar vervoer

De Tolhuistuin ligt recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Bij de uitgang aan de Noordzijde neem je de gratis pont ‘Buiksloterwegveer’ om het IJ over te steken.

Pont

Vanaf Amsterdam CS gaat iedere 5 minuten een gratis pont naar de overkant van het IJ (Buiksloterweg, reisduur 3 minuten). De pont vaart dag en nacht, 24 uur per dag.

Bus

Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Op zondag rijdt bus 38 om het half uur.

Met de auto

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage van de A’DAM Toren (Overhoeksplein 3, 1031KS Amsterdam). Vanaf hier is het ongeveer 150m lopen naar de hoofdingang van de Tolhuistuin.

Neem op de rijksweg A10 stadsroute S118 gevolgd door de Klaprozenweg, Ridderspoorweg en Asterweg richting de A’DAM Toren (zie Google Maps). Volg de borden richting de A’DAM Toren. Hierna kom je uit bij de Noordkant van de A’DAM Toren en kun je in de ondergrondse parkeerplaats parkeren.

Ingang festival

Het hoofdgebouw van de Tolhuistuin zie je direct na het aanmeren van de pont linksvoor liggen. Vanaf de pont zie je links van de de grote trap de entree van het festival.

 Eten en drinken

Tijdens de programmaroute is er eten en drinken te koop in diverse zalen en buiten in de tuin.

Minder validen

De zalen en tuin bevinden zich op verschillende verdiepingen, maar er is een lift aanwezig in het gebouw.

Garderobe en kluisjes

Er is een onbewaakte garderobe die zich meteen na de hoofdingang begeeft. Waardevolle spullen kunnen worden bewaard in kluisjes (inworp €0,50)

Kaartverkoop

Kaartjes voor het festival kosten €8,50 in de voorverkoop (excl. servicekosten). De kaartverkoop gaat op 5 april 2022 van start, via de website van Paradiso.

Korting

Er is een speciaal tarief voor Stadspashouders. Ook zijn er vrijkaarten beschikbaar voor o.a. gezinnen van de Voorleesexpress. Neem voor meer informatie contact op via info@kleinelettertjes.com.