Het Mooie Kinderboekenfestival Den Bosch

Het Mooie Kinderboekenfestival komt voor de tweede keer naar Den Bosch! Op zondag 13 juni 2021 brengen we hier kinderboeken tot leven in de zalen, gangen, foyers en binnenplaats van de Verkadefabriek.

Natuurlijk kun je ook schrijvers en tekenaars ontmoeten. Aanwezige kinderboekenmakers zijn Rick de Haas, Yvonne Jagtenberg, Koos Meinderts, Martine Letterie, Sanne te Loo en Annejan Mieras.

Onderaan deze pagina vind je alle praktische informatie over het festival.

In het kort:

Zondag 13 juni 2021
Open: 10.00 – 18.00 uur
Locatie: De Verkadefabriek

Vanwege de coronamaatregelen ziet het festival er wat anders uit dan je gewend bent. Je koopt een kaartje voor een vaste route met tijdslot. Let goed op dat je een kaartje voor de juiste leeftijdscategorie bestelt!

Praktische info

Wanneer

Zondag 13 juni 2021

Hoe laat

10.00 – 18.00 uur (let op: je koopt een kaartje voor een vast tijdslot)

Waar

Het Mooie Kinderboekenfestival vindt plaats in de zalen en tuin van de Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 te Den Bosch.

Met het openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer
Vanaf het NS-station ‘s-Hertogenbosch loop je in ongeveer 10 minuten naar de Verkadefabriek.

Lopen vanaf NS Station ‘s-Hertogenbosch:
Verlaat het Station aan de centrumzijde.
Ga op het plein voor het Station [Stationsplein], vóór de Gouden Draak linksaf [Koninginnelaan].
Volg Koninginnelaan en Brugstraat, voorbij het Emmaplein. Voor Kwikfit [Brugplein] linksaf.
Stukje verder rechts staat de Verkadefabriek.

Met de auto

Kijk hier voor een routebeschrijving met de auto.

Parkeren

De Verkadefabriek heeft drie parkeerterreinen, rondom het gebouw: achter het pand (P1), aan de Tramkade (P2) en aan de Veemarktweg (P3). De parkeerterreinen zijn 24 uur per dag geopend.

 Eten en drinken

Indien de corona maatregelen dit in juli weer toestaan, zal er tijdens de programmaroute eten en drinken te koop zijn in diverse zalen en foyers.

Garderobe en kluisjes

Er is een onbewaakte garderobe die zich meteen na de hoofdingang begeeft. Waardevolle spullen kunnen worden bewaard in kluisjes.

Kaartverkoop

Kaartjes voor het festival kosten €7,50 in de voorverkoop (excl. servicekosten). De kaartverkoop gaat op 15 april van start, via de website van de Verkadefabriek.

Vanwege de coronamaatregelen ziet het festival er wat anders uit dan je gewend bent. Je koopt een kaartje voor een vaste route met tijdslot. Let goed op dat je een kaartje voor de juiste leeftijdscategorie bestelt!

Omdat we graag 1,5 meter afstand tussen volwassenen willen garanderen én zoveel mogelijk kinderen willen verwelkomen, mag per kind maximaal één volwassen begeleider mee. Wil je toch graag met twee volwassenen komen, neem dan een vriendje of vriendinnetje mee voor je kind. Sowieso geldt: hoe meer kinderen je mee kunt nemen per volwassene, hoe beter!