Wat is een Mooi Kinderboekenfeestje?

Een Mooi Kinderboekenfeestje is een pakket waarmee activiteitenbegeleiders op hun eigen locatie mooie kinderboeken tot leven kunnen brengen. Momenteel zijn er Mooie Kinderboekenfeestjes beschikbaar rondom drie verschillende boeken: De man met de zeegroene ogen, Prinses Arabella en de keukenprins en Bob Popcorn.

Waaruit bestaat het pakket?

Een pakket bestaat uit een handleiding, een instructievideo en een materialenbox. In de video vind je een stap-voor-stap instructie, waarbij je precies ziet hoe je de organisatie van het feestje aanpakt. Deze video is gemaakt met kinderen erbij, zodat je ook ziet om welke interactie het gaat. In de handleiding staat alles helder toegelicht en is een boodschappenlijstje opgenomen met materialen die je nodig hebt. Een deel van de materialen ontvang je, samen met een exemplaar van het boek in de materialenbox.

Wat gebeurt er tijdens een Mooi Kinderboekenfeestje?

Kinderen die een Mooi Kinderboekenfeestje bezoeken worden door degene die het feestje begeleidt, meegenomen in de wereld van het boek: de ruimte wordt gezellig aangekleed en er wordt interactief voorgelezen. Daarna maken ze iets moois, zoals een zeegeluidenmaker of een soepketting. Alles bij elkaar duurt een feestje ongeveer een uur.

Vergt de organisatie veel voorbereiding?

We hebben de feestjes zo vormgegeven dat het meeste materiaal al in huis moet zijn, en zo niet, dat het gemakkelijk verkrijgbaar is. Na het lezen van de handleiding en het bekijken van de instructievideo kun je zo aan de slag! 

Kosten

Een Mooi Kinderboekenfeestje kost €190. Dankzij steun van het Tante Anne fonds (Stichting Lezen) kunnen culturele-, naschoolse- en welzijnsinstellingen deze pakketten voor een gereduceerd tarief van €95,-* inkopen, zolang de voorraad strekt.

Ook bestaat er de mogelijkheid om een auteur, illustrator of acteur in te huren bij het feestje. 

*excl. btw en verzendkosten

 

Nieuwsgierig?

Indien je interesse hebt in het organiseren van een Mooi Kinderboekenfeestje kun je contact opnemen met Stichting Kleine Lettertjes, via info@kleinelettertjes.com.

De Mooie Kinderboekenfeestjes zijn tot stand gekomen dankzij steun van de Versterking en de Lerak Foundation.

Minifestival

Door alle drie de Kinderboekenfeestjes af te nemen, en daarbij de betreffende auteurs en illustratoren uit te nodigen is het zelfs mogelijk om een eigen mini Kinderboekenfestival te organiseren. Wij denken graag met je mee!