Om intermediairs van BSO’s, bibliotheken, speeltuinen, AZC’s en buurthuizen te stimuleren om ook zelf kinderboeken als uitgangspunt te nemen voor de activiteiten die kinderen in hun vrije tijd beleven, hebben we Het Mooie Kinderboekenfeestje ontwikkeld. Dit is een online pakket waarmee medewerkers van deze plekken zelf op locatie aan de slag kunnen met mooie kinderboeken.

Wat is een Mooi Kinderboekenfeestje?

Een Mooi Kinderboekenfeestje is een digitaal pakket waarmee activiteitenbegeleiders op hun eigen locatie mooie kinderboeken tot leven kunnen brengen. Momenteel zijn er Mooie Kinderboekenfeestjes beschikbaar rondom drie verschillende boeken: De man met de zeegroene ogen, Prinses Arabella en de keukenprins en Bob Popcorn.

Waaruit bestaat het digitale pakket?

Een pakket bestaat uit een handleiding en twee video’s. Eén video met een stap-voor-stap instructie, waarbij je precies ziet hoe je de organisatie van het feestje aanpakt. Deze video is gemaakt met kinderen erbij, zodat je ook ziet om welke interactie het gaat. Ook is er een video waarin onze jonge reporters Jennifer en Mohamed de maker(s) van het boek interviewen. Deze video laat je aan het begin van het feestje zien aan de kinderen die meedoen. In de handleiding staat alles helder toegelicht en is een boodschappenlijstje opgenomen met materialen die je nodig hebt.

Wat gebeurt er tijdens een Mooi Kinderboekenfeestje?

Kinderen die een Mooi Kinderboekenfeestje bezoeken worden door degene die het feestje begeleidt, meegenomen in de wereld van het boek: de ruimte wordt gezellig aangekleed en er wordt interactief voorgelezen. Daarna maken ze iets moois, zoals een zeegeluidenmaker of een soepketting. Alles bij elkaar duurt een feestje ongeveer een uur.

Vergt de organisatie veel voorbereiding?

We hebben de feestjes zo vormgegeven dat het meeste materiaal al in huis moet zijn, en zo niet, dat het gemakkelijk verkrijgbaar is. Na het lezen van de handleiding en het bekijken van de instructievideo kun je zo aan de slag! 

Nieuwsgierig?

Indien je interesse hebt in het organiseren van een Mooi Kinderboekenfeestje kun je contact opnemen met Stichting Kleine Lettertjes, via info@kleinelettertjes.com.

De Mooie Kinderboekenfeestjes zijn tot stand gekomen dankzij steun van de Versterking en de Lerak Foundation.