Over het festival

Wat

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Vijftien van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de vierde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival. 

De ontdekkingsreis langs vijftien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de festivallocaties, zowel binnen als buiten.

Het volledige programma en de aanwezige auteurs en illustratoren zijn medio maart op deze website te vinden.

De selectie van vijftien festivaltitels is dit jaar gemaakt door Joan Windzak (Educulture), Bas Maliepaard (recensent) en Merel de Vink (Leesvink).

Voor wie

Het Mooie Kinderboekenfestival is voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar, en hun ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, ooms en tantes.

Door wie

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso, De Verkadefabriek en de Bibliotheek Hoogeveen en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Fiep Westendorp Foundation, Stadsdeel Noord en Gemeente Den Bosch.