Voorprogramma's

Stichting Kleine Lettertjes zet zich in voor het vergroten van leesplezier bij kinderen in de vrije tijd. Wij sluiten ons hiermee aan bij het leesoffensief waartoe het Ministerie van OCW heeft opgeroepen.

Naast de verschillende festivals organiseerde de stichting in 2019 daarom spin-offs van de festivalactiviteiten in speeltuinen en buurthuizen in Amsterdam, Den Bosch en Hoogeveen. Op deze manier bereikten we ook kinderen die uit zichzelf niet zo snel naar een festival (kunnen) komen. In 2020 konden de voorprogramma’s niet doorgaan vanwege de lockdown. Voor 2021 ontwikkelt de stichting een online variant: Het Mooie Kinderboekenfeestje. Informatie hierover volgt.

Zo werken we in Amsterdam o.a. samen met Stichting SPIN, de VoorleesExpress, Voorleesservice Volewijck en Noordjes Schrijflab. In Hoogeveen doen we hetzelfde in samenwerking met Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en bij het AZC. En in Den Bosch werken we samen met Huis73 (VoorleesExpress Den Bosch), het AZC en de Brede Bossche Scholen.

De voorprogramma’s worden mogelijk gemaakt door de Versterking en de Lerak Foundation.