Voorprogramma's

Stichting Kleine Lettertjes zet zich in voor het vergroten van leesplezier bij kinderen in de vrije tijd. Wij sluiten ons hiermee aan bij het leesoffensief waartoe het Ministerie van OCW heeft opgeroepen.

Naast de drie festivals organiseert de stichting daarom van maart tot en met juni spin-offs van de festivalactiviteiten in speeltuinen en buurthuizen in Amsterdam, Den Bosch en Hoogeveen. Op deze manier bereiken we ook kinderen die uit zichzelf niet zo snel naar een festival (kunnen) komen.

Zo werken we in Amsterdam o.a. samen met Stichting SPIN, de VoorleesExpress, Voorleesservice Volewijck en Noordjes Schrijflab. Via de voorlezers van de VoorleesExpress bieden we gezinnen in Amsterdam gratis een van de festivalboeken aan, met daarbij verwerkingsopdrachten om samen aan de slag te gaan. In Noordjes Boekenclub en in de speeltuinen van SPIN brengen we twee weken achter elkaar een van de festivalboeken onder de aandacht via een feestelijk programma. In Hoogeveen doen we hetzelfde in samenwerking met Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en bij het AZC. En in Den Bosch werken we samen met Babel (VoorleesExpress Den Bosch), het AZC en de Brede Bossche Scholen.

De voorprogramma’s worden mogelijk gemaakt door de Versterking en de Lerak Foundation.